Sunset Residence
Sunset Residence
Sunset Residence
Sunset Residence
Sunset Residence
Sunset Residence
Sunset Residence  | 
The family oriented lifestyle of a young couple with three children drove the design of this new home on a corner lot in an established Houston neighborhood. An L-shaped plan wraps around the backyard to create a variety of outdoor spaces including a sport court and putting green. The garage has large barn door to connect it to the back yard and provide an additional indoor/outdoor play area. A bike barn located along the side street makes accessing and storing bikes easier. Stone and stained cedar shingles evoke the family’s love of summers spent in Maine and are complemented by slate and copper roofing, painted wood columns and bluestone porches.
The interiors likewise reflect the family’s love of sport as well as a penchant for books. The children’s library is the heart of the upstairs plan, which is anchored by a bright and sunny hallway lined with banks of double hung windows. Maple floors and colorful paint create a gym/playroom and slatted wood sliding shutters protect the windows from indoor basketball games. Bright colors imbue the public interiors with a sense of playfulness, while a muted palette provides calm in the private spaces.